Skip to main content

Algemene voorwaarden

Artikel 1 – Algemeen

1.1 De algemene voorwaarden van Fiint zijn van toepassing op alle overeenkomsten. Wanneer je een artikel besteld bij Fiint ga je akkoord met deze voorwaarden.

1.2 Deze algemene voorwaarden hebben tot doel tussen partijen duidelijkheid te creëren met betrekking tot de voorwaarden waaronder de overeenkomst tussen partijen, tot stand komt, als mede onder welke condities de verdere uitvoering van de overeenkomst plaats vindt.

1.3 Fiint is gevestigd aan de Linschotenstraat 55zw, 2012VE te Haarlem. Bereikbaar onder telefoonnummer 0031 6 40 60 08 02 of via elbrich@fiint.nl. Fiint is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder Elbrich Steegstra, nummer 59258519 en heeft als BTW-identificatie nummer nl001427715b34.

 

Artikel 2 – Overeenkomst en bestelling

2.1 De overeenkomst is bindend op het moment dat je een bestelling plaatst. Fiint verwerkt de bestelling nadat de betaling is ontvangen. Tot dat moment is Fiint de enige eigenaar van de producten.

2.2 Zodra je bestelling is geplaatst en betaald ontvang je per e-mail een bevestiging met details van je bestelling.

2.3 Producten die handgemaakt worden kunnen iets afwijken van de afbeelding. Dit kan niet de aanleiding vormen om een claim in te dienen. Ook door foutieve opgave bij gepersonaliseerde producten kan dit niet als aanleiding voor een claim dienen.

2.4 Als gevolg van de wisselende grondstofprijzen (zilver, goud, papier, textiel e.d.) heeft Fiint het recht om op deze gronden een prijsverhoging door te voeren. Dit geldt ook voor door jouw reeds bestelde items die je nog niet hebt betaald. Als dit in jouw nadeel is wordt je hiervan op de hoogte gesteld. Je hebt dan het recht de bestelling te annuleren.

 

Artikel 3 – Betaling en betaalmethoden

3.1 Tenzij anders is overeengekomen, kun je op fiint.nl betalen met Ideal en creditcard.

3.2 Alle productprijzen op fiint.nl zijn inclusief BTW, maar exclusief verzendkosten.

3.3 Als er per ongeluk een verkeerde prijs op fiint.nl is vermeld, en het gaat duidelijk om een vergissing, hebben wij het recht om dit aan te passen. Ook als je dit artikel al hebt besteld.

 

Artikel 4 – Levering en verzending

4.1 Als plaats van de levering geldt het adres welke is opgegeven. Fiint is niet verantwoordelijk voor pakketten die kwijt raken of verkeerd bezorgd worden middels een fout in het opgegeven adres.

4.2 Indien producten uit voorraad leverbaar zijn, worden ze na ontvangst van betaling binnen 1-2 werkdagen verzonden.

4.3 Voor producten die op bestelling en/of met de hand worden gemaakt, geldt de levertijd vermeld op fiint.nl bij het betreffende product.

4.4 Versturen binnen Nederland via brievenbuspakket kost € 3,95 (Track & Trace onverzekerd). Bestellingen boven €65 (incl. btw) worden gratis verzonden.

4.5 Je ontvangt altijd een mailtje met bijbehorende trackingnummer wanneer het pakketje onderweg is.

4.6 Tot op het moment van levering draagt Fiint de verantwoordelijkheid voor de bestelling, na verzending/levering ligt de verantwoordelijkheid bij jou als koper.

4.7 Fiint zal alles in het werk stellen om te zorgen dat je bestelling op tijd aan komt. Als wij het product niet binnen de afgesproken periode kunnen leveren brengen we je doormiddel van een e-mail op de hoogte. In het geval dat een product niet binnen de verwachte periode wordt geleverd is het niet mogelijk om een claim in te dienen.

 

Artikel 5 – Retourzending en klachten

5.1 Alle producten kunnen binnen 7 dagen na ontvangst geretourneerd worden. Waarna het totale aankoopbedrag exclusief bezorgkosten overgemaakt wordt. De teruggave van het aankoopbedrag kan alleen naar de rekening waarmee de oorspronkelijke betaling is gedaan. Meer informatie omtrent retourneren vind je hier.

5.2 De kosten en de verantwoordelijkheid van de retourzending is voor rekening van de klant.

5.3 Uitgesloten van retourrecht zijn gepersonaliseerde producten die in opdracht gemaakt zijn.

5.4 Indien de goederen gebruikt, beschadigd of incompleet zijn, hebben wij het recht de geretourneerde producten te weigeren.

5.5 De restitutie vindt plaats binnen 14 werkdagen na ontvangst, controle en akkoord.

5.6 De retourzending dient altijd met het retourformulier terug gezonden te worden, dit formulier is te downloaden via fiint.nl.

5.7 Klachten met betrekking tot zichtbare gebreken, dienen onverwijld na ontdekking daarvan, doch uiterlijk 5 dagen na de feitelijke overdracht via elbrich@fiint.nl aan Fiint zijn mede gedeeld. Bij overschrijding van het genoemde termijn vervalt elke aanspraak jegens Fiint met de betrekking tot de betreffende gebreken.

 

Artikel 6 –Copyright

6.1 De door Fiint vervaardigde of verstrekte ontwerpen, producten, illustraties, foto’s en teksten blijven het intellectueel eigendom van Fiint ongeacht of daarvoor kosten in rekening zijn gebracht. Verveelvoudiging of openbaarmaking van voorgenoemde zaken of goederen is zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Fiint niet toegestaan.

6.2 De partijen komen overeen dat op alle overeenkomsten waar de algemene voorwaarden van toepassing zijn, het Nederlands recht van toepassing is.

 

Artikel 7 – Garantie

7.1 Sieraden van edelmetaal hebben 6 maanden garantie op constructiefouten. Gebruikssporen, slijtage, of breuk van edelstenen vallen buiten de garantie.

 

Bij vragen over de algemene voorwaarden van Fiint kun je mailen naar elbrich@fiint.nl

Deze algemene voorwaarden zijn opgesteld in mei 2021