Skip to main content

Veel gestelde vragen

Lees hier de veelgestelde vragen. Mocht je een vraag hebben die er niet bij staat, stuur dan een bericht.

Heb je een vraag over bestellen, bezorgen en retourneren? Kijk dan hier.

Kan ik mijn bestelling ruilen of retourneren?
Dat is mogelijk! Meer informatie daarover vind je hier.

Kan ik een bestelling ook naar een ander adres verzenden?
In het afrekenproces heb je de gelegenheid een alternatief bezorgadres op te geven.

Kan ik een bestelling ook als cadeau naar iemand anders verzenden?
Leuk dat je iemand iets van Fiint cadeau doet! Dit kun je doen door ten eerste in het afrekenproces een alternatief bezorgadres op te geven. In het veld ‘bestelnotities’ kun je opmerkingen toevoegen zoals de gewenste bezorgdatum. Ik kan er ook een handgeschreven kaartje bij doen met jouw persoonlijke bericht als je dat aangeeft.

Ik kan helaas geen garantie geven dat het pakketje precies op de gewenste dag wordt bezorgd: dat is afhankelijk van de bezorgdienst (in de meest voorkomende gevallen PostNL).

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?
Om zo min mogelijk plastic te gebruiken verzend ik alle bestellingen in papieren enveloppen of kartonnen (brievenbus)doosjes met papieren opvulmateriaal.

Hoe zit het met duurzaamheid?
Ik probeer altijd voor de meest duurzame materialen en productietechnieken, met zo min mogelijk impact op het milieu, te kiezen. Daarom werk ik onder andere met kleine oplages en maak ik sommige producten ‘on demand’. Op die manier blijf ik niet met grote restpartijen zitten. Daarnaast kies ik voor lokale leveranciers of in ieder geval de optie die het meest dichtbij is. In het geval van zilver en goud, kies ik zoveel mogelijk voor leveranciers die zich aangesloten hebben bij het Gold Covenant.

Echter is er niet voor alles een duurzame(re) optie en ben ik afhankelijk van wat er beschikbaar is. Voor mij zit duurzaam niet alleen in de manier van produceren of het materiaalgebruik. Ook als je iets kiest dat écht bij je past doe je er veel langer mee.

Wil je meer weten over dit beleid? Neem dan gerust contact op.

Hoe weet ik wat mijn ringmaat is?
De makkelijkste manier om een ringmaat te bepalen is aan de hand van een ring die je goed past. Meet de doorsnede van de binnenkant van de ring (neem de rand dus niet mee). Het aantal millimeters is je ringmaat.

Hoe houd ik mijn zilveren sieraden mooi?
Het beste is om het sieraad niet te dragen tijdens douchen, slapen of zwemmen. Dan blijft ‘ie op zijn mooist. Onder invloed van zuurstof en je huid kan zilver op den duur namelijk oxideren en zwart worden.